Autobanden

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. AutoFirst Rijkerswoerd adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

  • Wanneer moet u de autobanden vervangen?
  • Hoe houdt u uw banden in goede conditie?
  • Lekke band?
  • RunFlat banden.
  • Waarom moet je banden balanceren?
  • Waarom is het uitlijnen van banden verstandig?
  • Verwisselen banden.
  • Banden opslag.
  • Banden vergelijken of bestellen in de AutoFirst Rijkerswoerd banden webshop.

Wanneer moet u de banden vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd. Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep. Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder. Probeer het op- en afrijden van stoepranden, verkeersdrempels en andere grote oneffenheden zoveel mogelijk te beperken. Houd verder de slijtage van het profiel in de gaten. Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Kom dan langs bij AutoFirst Rijkerswoerd.

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kan AutoFirst Rijkerswoerd de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

RunFlat banden.

Sommige auto’s hebben tegenwoordig RunFlat banden. Met deze band kun je nog 80 kilometer doorrijden nadat hij lek is geraakt. De wangen van deze runflat banden zijn zo stevig dat u bij een maximum snelheid van 80 km/u nog makkelijk naar de dichtstbijzijnde AutoFirst Rijkerswoerd kunt komen.

De fabrikant van uw auto bepaalt of er RunFlat banden gemonteerd kunnen worden. Alle auto’s die zijn uitgerust met RunFlat banden beschikken over een spanningscontrole systeem op het dashboard. Dit waarschuwt de bestuurder zodra er spanningsverlies is. Wanneer u RunFlat banden wilt vervangen door standaard banden is dat mogelijk, maar wordt niet aanbevolen.

Banden balanceren.

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor de wegligging en uw rijcomfort. Bovendien slijten zowel de banden als de wielophanging minder snel en scheelt het u aanzienlijk in het brandstofgebruik. Trilt uw stuur bij een bepaalde snelheid, dan kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Komt u dan bij ons langs om uw banden opnieuw te laten balanceren.

Auto uitlijnen.

Heeft u de indruk dat uw auto naar één kant trekt? De kans groot is dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet recht ten opzichte van de auto. Dit scheeftrekken van de auto is niet alleen onprettig tijdens het rijden, het veroorzaakt ook een snellere bandenslijtage en een hoger brandstofverbruik. Uw AutoFirst Rijkerswoerd kan dit euvel in een half uurtje oplossen. Wij adviseren u om ook in de volgende gevallen uw auto opnieuw te laten uitlijnen:

  • Één keer per jaar of om de 20.000 kilometer.
  • Na een aanrijding.
  • Na het vervangen van een wiellager.
  • Na de aankoop van nieuwe banden.
  • Na het hard raken van een kuil of stoeprand.

Banden wisselen.

U rijdt veiliger en heeft eesn betere wegligging wanneer u iedere 15.000 kilometer de banden laat wisselen. Wij plaatsen dan de banden met het beste profiel naar voren. De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving waardoor de voorbanden sneller slijten. Door regelmatig te wisselen slijten uw banden gelijkmatiger.

Banden opslag.

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. AutoFirst Rijkerswoerd biedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze opslag.

Banden vergelijken of bestellen in de AutoFirst Rijkerswoerd banden webshop.

Online uw nieuwe autobanden bestellen kan veilig, eenvoudig en snel in onze banden webshop. Om de juiste banden met elkaar te vergelijken is het van belang dat u de correcte bandenmaat invult. Op de zijkant van uw huidige band staat een combinatie van drie getallen; de lengte, breedte en velgmaat. Bijvoorbeeld: 205/45/R16. Daarbij is 205 de breedte van de band in mm, 45 de hoogte in mm en R16 de diameter van uw velg in inches. Deze gegevens heeft u nodig om een bestelling te kunnen plaatsen. Zodra de banden bij ons binnen zijn nemen wij direct contact met u op.

Bestel jouw nieuwe banden online bij AutoFirst Carcenter Rijkerswoerd! Met meer dan 50 verschillende merken heb je volop keus in zowel A-merkbanden als budgetmerken. Met AutoFirst Carcenter Rijkerswoerd kies je niet alleen voor topkwaliteit voor de laagste prijs, maar ook voor zekerheid en service!

Winterbanden: veilig op weg bij regen en sneeuw

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heb je meer grip op de weg sta je een stuk sneller stil. Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden

Bestel hier uw winterbanden

Zomerbanden: de beste keuze boven 7°C

Is het buiten warmer dan 7°C ? Dan is het tijd om je winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Waar winterbanden je aan de beste grip helpen bij kou en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt om je de rest van het jaar veilig van A naar B te brengen. Bij zon en warmte, maar ook bij ‘normale’ Nederlandse temperaturen en regen. We adviseren je om in de maanden april t/m september op zomerbanden te rijden.

Bestel hier uw zomerbanden

AutoFirst Rijkerswoerd. Uw auto op de 1e plaats.

   Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Rijkerswoerd Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Online afspraak plannen

Maak direct een afspraak in onze online afspraak planner! 

Lees meer
Bovag garantie

Uw garage

Bekijk alle garagediensten van AutoFirst Rijkerswoerd

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Start een gesprek met WhatsApp! Of ga naar onze contactpagina. 

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk alle occasions van AutoFirst Rijkerswoerd

Lees meer